Over mij

Sinds begin 2020 ben ik actief als onafhankelijk econoom. Vanaf december 2020 ben ik bijna dagelijks te horen op BNR Nieuws Radio als ‘huiseconoom’. Ik schrijf verder een wekelijks macro-commentaar (gratis beschikbaar op deze site) en een wekelijkse column op www.investmentofficer.nl. Verder adviseer ik enkele family offices, een stichting en een verzekeringsmaatschappij bij hun beleggingsbeleid. Daarnaast geef les op ad-hoc basis en ben ik in te huren voor lezingen.

Sinds februari 2021 ben ik geassocieerd met Llewellyn Consulting in Londen. Die samenwerking verschaft mij toegang tot een internationaal netwerk van zelfstandige economen van zeer hoog kaliber.

Tussen 2005 en 2019 was ik Chief Economist bij de ABN AMRO Bank N.V., zij het met een korte onderbreking in 2008 toen ik een paar maanden bij Fortis was gedetacheerd als Global Head of Research. Van 2001 tot 2005 was ik hoofd van het Investment Strategy-team van ABN AMRO Asset Management. Daarvoor bekleedde ik verschillende functies binnen en buiten ABN AMRO, zoals het aansturen van de onderzoeksunit inzake fixed-income van de bank. Tussen 1992 en 1997 werkte ik in Dublin, Ierland, als Chief Economist bij Goodbody Stockbrokers, een lokale effectenmakelaar.

Na mijn afstuderen aan de Vrije Universiteit in Amsterdam was ik een paar jaar in het onderwijs werkzaam, eerst op een middelbare school in Bussum, daarna in het HBO als docent (algemene) economie in Enschede. Tussen 2001 en 2012 schreef ik columns voor het Financieele Dagblad. Daarnaast was ik tussen 2008 en 2018 lid van de beleggingscommissies van enkele Nederlandse pensioenfondsen. Als student heb ik een half jaar stage gelopen bij de Europese Commissie in Brussel.

Het grootste deel van mijn loopbaan heb ik gewerkt op het snijvlak van economie en financiële markten. Het doorgronden van de economie en het begrijpen wat de belangrijkste drijvers zijn op financiële markten is mijn passie. Verder probeer ik mijn analyses en conclusies altijd zo te communiceren dat het verhaal voor een zo groot mogelijk publiek helder en begrijpelijk is.

Ik heb gewoond en gewerkt in Nederland, Ierland, België en Duitsland.

U kunt mij bereiken door een bericht te zenden naar handejong57@gmail.com