Een lezing die de moeite waard is: Bjørn Lomborg is op 25 januari in Amsterdam

Op 25 januari zal Bjørn Lomborg in Amsterdam een lezing geven. Michiel Bicker Caarten haalt hem naar Nederland. U kunt erbij zijn. Als de bijeenkomst door mag gaan, zal ik er zeker zijn.

Lomborg is de schrijver van het eerder dit jaar verschenen “False Alarm”. Het boek geeft een nuchtere analyse van de uitdagingen waarvoor wij ons op klimaatgebied gesteld weten. Lomborg ontkent niet dat sprake is van klimaatverandering en ook niet dat de mens daarbij een belangrijke rol speelt. Wel is hij kritisch over het aanhoudende alarmisme en het daaruit resulterende klimaatbeleid.

Boek hier kaarten: https://www.eventbrite.nl/e/tickets-4-bjrn-lomborg-211104558417

En zie hier voor een bespreking van False Alarm: https://www.debicker.eu/false-alarm/

De discussie over klimaatverandering en klimaatbeleid is een van de wonderlijkste die ik ooit heb meegemaakt.

Omdat ik geen klimaatdeskundige ben maar mij wel realiseer dat dit een super belangrijk onderwerp is, heb ik de laatste jaren veel over het onderwerp gelezen. Het was mij al wel eerder opgevallen dat de meest alarmistische voorspellingen, en bepaald niet alleen op klimaatgebied, doorgaans niet bewaarheid worden.

Ook heb ik mijn leven als econoom gemerkt dat alarmistische verhalen wel altijd veel aandacht trekken en vaak intelligenter klinken dan geruststellende toekomstbespiegelingen. Apocalyptische beschouwingen hebben een wonderlijke aantrekkingskracht op mensen.

De klimaatdiscussie vind ik wonderlijk omdat velen zich zo totaal hebben ingegraven. Het klimaat is complex en ontwikkelingen op lange termijn moeilijk met grote zekerheid te voorspellen. Daarom lijkt het mij cruciaal om vooral naar uiteenlopende visies te luisteren.

De nieuwe coalitie gaat tientallen miljarden uitgeven aan klimaatbeleid. Wat Lomborg daarvan vindt, horen we wellicht op 25 januari.

AANBEVOLEN!