De kwetsbaarheid van Ajax in Europa

Ajax beleefde vorig seizoen een geweldig jaar in de Champions League. Dit jaar waren de meeste wedstrijden ook zeer de moeite waard, al eindigden we in de Europa League. Wat mij vooral opvalt, is hoe kwetsbaar Ajax is in thuiswedstrijden. Zie hier de resultaten vanaf de groepsfase.

Ajax – AEK 3-0; dat mocht ook wel.

Ajax – Benfica 1-0; feitelijk een gelukkige overwinning door een zeer laat doelpunt van Mazraoui

Ajax – Bayern 3-3; geweldige wedstrijd, hadden kunnen winnen

Ajax – Real Madrid 1-2; misschien niet terecht, maar wel verloren

Ajax – Juventus 1-1

Ajax – Spurs 2-3; heart breaking

Ajax – Lille 3-0; terecht, maar niet de allersterkste tegenstander

Ajax – Chelsea 0-1; hadden meer verdiend

Ajax – Valencia 0-1; hadden meer verdiend

Van de 9 thuiswedstrijden werden er slechts 3 gewonnen, 2 gelijkgespeeld en 4 gingen verloren. Van de ‘grote clubs’ werd niet gewonnen. Van de 9 uitwedstrijden werden er maar liefst 6 gewonnen, werd 3 keer gelijkgespeeld en werd niet (!!!) verloren.

One comment